De Behandelingen

Intake

Tijdens uw eerste bezoek zal er een intake behandeling uitgevoerd worden. Tijdens deze behandeling zal ik de persoons- en medische gegevens noteren. Ook wordt er een status gemaakt van het gebit en het tandvlees en er wordt uitleg gegeven over de situatie in de mond. Tevens worden er instructies gegeven wat betreft uw zelfzorg om zo tot een gezonde mond te komen. Als alle gegevens bij mij bekend zijn zal ik een behandelplan/begroting voor u maken zodat u precies weet waar u aan toe bent. Deze behandeling neemt ongeveer 60 minuten in beslag.

Initiële behandeling

Tijdens deze behandelingen wordt in verschillende fases het gebit gereinigd en ontdaan van tandsteen, tandplaque en aanslag. Indien nodig worden ook de aanwezige vullingen aangepast zodat de mond voor u zelf beter reinigbaar wordt. Deze behandeling neemt ongeveer 60 minuten in beslag.

Herbeoordeling

Drie maanden na de laatste initiële reiniging wordt de status van het gebit nogmaals bekeken. In deze fase kan de vooruitgang gemeten worden. Tevens wordt het gehele gebit nogmaals gereinigd. Voor deze behandeling zullen we 45 minuten inplannen.

Nazorg behandeling

Iedere drie, vier of zes maanden komt u terug voor een nazorg. Hierbij wordt het gebit in zijn geheel gereinigd en worden er eventueel aanpassingen aan de zelfzorg aangeleerd. Afhankelijk van de staat van uw gebit neemt deze behandeling tussen de 30 en 40 minuten in beslag.

Evaluatie

Ieder jaar vindt een evaluatie plaats. Hierbij wordt gekeken of de mond stabiel is en of er eventuele aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige behandelingen. Voor deze behandeling zal 45 minuten ingepland worden.